BejelentésGűth István honlapja
Akusztikus country, bluegrass, linedance, ír, ragtime, Lőwy, reneszánsz zene, gyermekeknek, Mikulás

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Üdvözöllek kedves látogató honlapomon!

 

Legtöbben valószínűleg pécsi utcazenészként ismernek, de találkozhattunk akár Keszthelyen, Balatonfüreden, Szegeden, Kecskeméten, Hajdúszoboszlón, Budapesten, Triestben, Pisában, Firenzében, Mostarban, Bugojnóban, Banja Lukában, Dubrovnikban, Splitben, Grazban és Klagenfurtban is. (Szívesen venném, ha valaki lefényképezett valahol, feltenné a képet Facebook oldalamra.)
Készült erről egy újságcikk is, mely elolvasható itt .

Olyan sok dologgal foglalkozom, hogy elhatároztam, hogy ezen a honlapon összegyűjtve bemutatom, hátha valakinek segíteni tudok; éppen ilyen re van szüksége.
1959-ben születtem Pécsett, itt nevelkedtem, dolgoztam és élek. Vegyipari technikumot végeztem, majd környezetmérnök lettem. Voltam bányász, mozdonyvezető, laboráns, vízmintavevő és futár.
Zenész családba születtem. Nagyapám tangóharmonikán, édesapám pisztonon és hegedűn, valamint mandolinon játszott. Néhány éve régi magyarnótás kottás füzetüket kottaíró programba digitalizáltam.
Első hangszerem egy kis mandolinbanjo volt; azon tanultam kottát olvasni és az akkordokat. Első gitáromat 15-16 évesen kaptam. (Ma is megvan, citerahangolással használom.)
Egy jó ideje a hangszerek oktatásával is foglalkozom. Sőt mesefigura is voltam: Máté Gizella barátom Vidám Tapsi és Mérges Tapsi című mesekönyvében én adtam a mintát a "Hajasarcú" nevű figurához. Abban a könyvben szerepel egy szerzeményem kottája is.


Hangszereim: gitár, dobrogitár, country-banjo, mandolin, mandriola, guatro, mandolinbanjo (banjolin), gitárbanjo (gitjo), basszusbanjo, b-hegedű; szóval bármin, amin húrok vannak egy darabig nézegetem, aztán már csak az a kérdés, hogy mit játszunk. Hangszerbemutató.
Együttesek, amiben játszottam: Garden City Boys, Hantosi Band, Living Love Country Band, Ireg együttes.
Repertoárom 2-300 darabból áll; még nem volt időm összeszámolni. Mandolinbanjón például utcazenéléskor 3 órán keresztül nem kell ismételnem. Közreműködtem a „Világ leghosszabb koncertje” Guinness rekord felállításán. Fő műfajom a country, mely a zenének igen széles spektrumát fedi. Az ír muzsikát bemutató jelleggel játszom: általában egyvelegben, több darabot összedolgozva. A ragtime régi kedvencem; zongorakottákból hangszereltem át a számokat pengetősökre.
Felkérésre elkalandoztam a reneszánsz zene világába is. Nagyon megtetszett, úgyhogy ebből a stílusból is összeállítottam egy-két műsorra-valót. Tulajdonképpen csak egy kicsit kellett visszalépnem az időben a korábban játszott darabokhoz képest, illetve tisztázni néhány dal eredetét.

Műsoraim:

Ír-ragtime
Country
Linedance-táncház
Reneszánsz
Lőwy Árpád megzenésített versei (+18)
Gyerekműsor
Mikulás
Hangszerbemutató
Utcazene

 

A műsorokról érdeklődni az elérhetőségeimen lehet.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!